||Γιατί να επιλέξεις κουφώματα αλουμινίου;

Γιατί να επιλέξεις κουφώματα αλουμινίου;

Ηχομόνωση & Θερμομόνωση
Tα κουφώματα και τα ρολά αλουμινίου, με τη χρήση των κατάλληλων υλικών και συστημάτων, έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν πολύ υψηλά επίπεδα ηχομόνωσης αλλά και θερμομόνωσης. Τα δύο αυτά οφέλη, βρίσκονται στην πρώτη θέση, λόγω της υψηλής τους σημασίας, όχι μόνο για την άνετη και ευχάριστη ατμόσφαιρα που δημιουργούν, μέσα στο σπίτι, αλλά και για το ρόλο τους στην εξοικονόμηση ενέργειας. Επιλέγοντας κουφώματα αλουμινίου θα διατηρήσεις τον εσωτερικό χώρο του σπιτιού σου ζεστό το χειμώνα και δροσερό το καλοκαίρι, προστατεύοντας τον από τις κλιματικές αλλαγές και φυσικά θα περιορίσεις τα έξοδα θέρμανσης και ψύξης.

Αντοχή
Το εξωτερικό περιβάλλον παίζει πολύ σημαντικό ρόλο για να κάνεις σωστή επιλογή κουφωμάτων. Ορισμένοι παράγοντες, όπως είναι η απόσταση από τη θάλασσα και οι μεγάλες διακυμάνσεις στη θερμοκρασία, καθιστούν ορισμένες επιλογές λιγότερο κατάλληλες από άλλες και ασφαλώς ενδέχεται να αυξήσουν τις ανάγκες συντήρησης των κουφωμάτων. Ένα σημείο για το οποίο δεν χρειάζεται να ανησυχείς, όσον αφορά τα κουφώματα αλουμινίου, είναι η συντήρηση και η αντοχή τους στο χρόνο. Ό,τι και αν συμβεί, το αλουμίνιο είναι σχεδόν αδύνατο να ραγίσει, να διογκωθεί ή να παραμορφωθεί όσο περνούν τα χρόνια. Επίσης, οι ανάγκες συντήρησης του είναι ελάχιστες έως μηδαμινές.

Ασφάλεια
Ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες για την επιλογή κουφωμάτων είναι η ασφάλεια, που αυτά προσφέρουν. Αν η ασφάλεια του σπιτιού σου παίζει καθοριστικό ρόλο για την απόφαση που θα πάρεις, τότε η τοποθέτηση κουφωμάτων αλουμινίου είναι σίγουρα η λύση, που αναζητάς. Το αλουμίνιο, ως συμπαγές υλικό, δεν καίγεται. Το στοιχείο αυτό, σε συνδυασμό με την “γερή” κατασκευή του, μετατρέπουν το κούφωμα αλουμινίου σε μία πολύ σημαντική ασπίδα για την προστασία και την ασφάλεια του σπιτιού σου.

Αισθητική
Οι επιλογές που προσφέρει το αλουμίνιο είναι τόσες πολλές, που σίγουρα θα βρεις μία, η οποία θα ταιριάζει απόλυτα στην αισθητική και τις επιθυμίες σου! Μπορείς να διαλέξεις μεταξύ μιας τεράστιας ποικιλίας σχεδίων, χρωμάτων και τελειωμάτων. Η δυνατότητα χρωματικής επεξεργασίας του αλουμινένιου κουφώματος προσφέρει διπλό όφελος, διότι αφενός βελτιώνει την αντιδιαβρωτική συμπεριφορά του και αφετέρου εναρμονίζει το κούφωμα με την αρχιτεκτονική του περιβάλλοντα χώρου. Δεν χρειάζεται, λοιπόν, να περιοριστείς επιλέγοντας ένα κλασσικό λευκό κούφωμα. Μπορείς να “παίξεις” με τα χρώματα και να διαλέξεις εκείνο που σου ταιριάζει!

Ευελιξία
Το αλουμίνιο, χάρη στην εγγενή του δύναμη και ευελιξία, μπορεί να κατασκευαστεί και να δεχθεί επεξεργασία, βάσει πολύ υψηλών προδιαγραφών. Μπορείς να επιλέξεις μεταξύ μιας πολύ ευρείας γκάμας συστημάτων, τελειωμάτων και επιλογών γυαλιού. Από τα πιο οικονομικά, έως τα πιο περίτεχνα συστήματα οι επιλογές είναι αμέτρητες και ανταποκρίνονται σε πληθώρα αναγκών και επιθυμιών. Θέσε τον προϋπολογισμό σου και περιορίσου μόνο από τη φαντασία σου! Παρακάτω μπορείς να δεις τις δημοφιλέστερες επιλογές της αγοράς για τα κουφώματα αλουμινίου και να πάρεις έμπνευση για τις πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιού σου!

Όλα τα παραπάνω στοιχεία καθιστούν ιδανική την επιλογή κουφωμάτων αλουμινίου για τα δεδομένα και τις κλιματολογικές συνθήκες της Ελλάδας. Για αυτό άλλωστε το αλουμίνιο έχει κατακτήσει ποσοστό μεγαλύτερο του 70% στην αγορά των κουφωμάτων!

2019-01-18T18:43:11+00:00Ιανουάριος 18th, 2019|Άρθρα|